Instagram

Instagram on visuaalisten tuotteiden ja palveluiden alusta.

Instagramissa löydyt tunnisteiden eli #hashtag avulla.

Videot sekä etenkin instagramin oma reels ovat algoritmien suosiossa ja facebook on juuri ilmoittanut jatkokehittävänsä reelsiä.

Facebook

Facebook on nykyään monen mielestä ”keski-ikäisten hiekkalaatikko”. Siellä tavataan vanhoja tuttuja ja uusia kavereita, keskustellaan arkeen liittyvistä asioista, iloista ja murheista kuin päivän kuumimmista uutisista. 

Facebookin käyttäjäikä ei kuitenkaan ole ihan niin iäkästä kuin luullaan. Nuoriso viihtyy aktiivisesti muissa some-kanavissa, mutta nuoria aikuisia löytää vielä facebookista, etenkin sen moninaisista harrastajaryhmistä. 

Linkedin

LinkedIn  on asiallisen rento asiantuntijoiden käyttämä yhteisö. Käyttäjäkieli oli pitkään pelkästään englanti, mutta nykyään siellä päivitetään ja keskustellaan paljon suomeksi, koska Linkedinissä on paljon jo suomalaisia. Etenkin jos kontaktisi ja asiakkaasi ovat suomalaisia, niin miksi edes puhuttelisit heitä englanniksi?

 

Linkedin profiili on henkilökohtainen, siellä esitellään oma koulutus, osaaminen, asema, työpaikka tai yritys. LinkedInille on tyypillistä se, että siellä pyritään kertomaan osaamisestaan, tuomaan esiin omia näkökulmia ja jaetaan oman alan julkaisuja. Nyt julkaistava sisältö on myös keventynyt huomattavasti. 

 

Linkedin on myös paikka, josta sinut löydetään, jos profiilisi on ajantasalla ja päivitetty.